Je ouders gaan scheiden

Een Kindbehartiger is iemand die er speciaal is om naar jou te luisteren. Als kind heb jij toch ook een mening over de scheiding van jouw ouders? Die mening mag jij delen, net als jouw gevoelens, jouw wensen en de dingen waar je je zorgen over maakt. 

Help, mijn ouders gaan scheiden!

Gaan jouw ouders scheiden? Dan staat je wereld op z'n kop. Misschien zag je het wel een beetje aankomen en misschien ook niet. Hoe dan ook: er staat veel te veranderen. Maar wat precies, en hoe voel je je daarbij? Heeft iemand je dat al wel eens gevraagd? 

Een scheiding is voor iedereen moeilijk, ook voor je ouders zelf. Daarom gebeurt het soms dat je ouders vergeten om naar jou te luisteren. Je ouders weten dus niet altijd dat jij ook wensen en zorgen hebt. Misschien vind je het lastig om dat allemaal aan je ouders te vertellen. Want je wilt niet dat ze nog verdrietiger worden. Een Kindbehartiger helpt jou daarbij. 

Wat doet een Kindbehartiger?

Ik ben Anneke, de Kindbehartiger, en ik ben er om naar jou te luisteren. Tegen mij mag je alles zeggen wat je kwijt wilt over de scheiding van je ouders. Voel je je boos of verdrietig? Of ben je gewoon razend woest? Misschien ben je heel stil en heb je geen zin om erover te praten. Dat mag ook. Ik luister wel.

Behalve luisteren kan ik ook praten. Praten met je ouders, als jij dat wil. Ik kan jouw stem zijn wanneer je ouders overleggen over dingen die met jou te maken hebben. Zo zorg ik dat jij goed vertegenwoordigd bent in de scheiding. Net zoals jouw ouders, die hebben ook een eigen vertegenwoordiger, bijvoorbeeld een advocaat of mediator.

Wil jij graag dat ik je help?

Heb je het moeilijk met de scheiding? Of heb je het gevoel dat niemand echt naar jou luistert? Dan kan ik zorgen dat het beter met je gaat. Vertel jouw ouders (of andere familie, dat mag ook) dat je graag hulp wilt hebben van iemand die voor jou opkomt. 

Als je jonger bent dan 12 jaar, dan heb je toestemming nodig van je ouders om met mij te praten. Ben je tussen de 12 en 16, dan is toestemming van je ouders nog steeds nodig, plus jouw eigen toestemming. Ben je 16 jaar of ouder, dan heb je geen toestemming meer nodig om met mij te praten. Dan mag je zelf deze keuze maken. 

Neem contact met me op

Wil je me graag leren kennen? Of wil je gewoon even iets vragen? Dan mag je me altijd een e-mail sturen. Mail naar annekedegroot@descheidingsbegeleider.nl en ik geef je zo snel mogelijk antwoord. Dan kunnen we samen kijken wat we kunnen doen.

Kinderen van gescheiden ouders verdienen een bemoeial, iemand die voor ze opkomt.