Scheiden en kosten

Als je gaat scheiden kosten de stappen die je moet zetten geld. De advocaat, mediation, financieel advies; een scheiding is nooit goedkoop. Maar er is wel een manier om de tarieven binnen de perken te houden. Door alles onder één dak te brengen, bijvoorbeeld. En door vooraf goede afspraken te maken. 

Wat kost scheiden?

Bij een scheiding kosten vooral de specialisten veel geld, zoals de juristen, financieel adviseurs en advocaten. Voordat je het weet loop je leeg op de experts en begin je blut aan je nieuwe leven. Goedkoper scheiden is mogelijk, al moet je niet voor een dubbeltje eerste rang willen zitten. Goedkoop scheiden betekent vaak: onvolledige convenanten, ongeldige afspraken of slechte bemiddeling. En daar krijg je later meestal spijt van. 

Compleet scheiden onder één dak

De beste manier om de kosten van scheiding te drukken is door het hele scheidingstraject door één vertegenwoordiger te laten begeleiden. Als Scheidingsbegeleider begeleid ik stellen van A tot Z door het scheidingsproces. Mijn werkwijze is betaalbaar, compact en doelgericht, en bovenal: compleet. Door samenwerking met collega's in de regio, is voor jou rechtstreeks overleg met een specialist ook mogelijk. Dit wordt ook geregeld. Denk aan ondernemers, DGA's, etc.

Zullen we eerst kennismaken?

We beginnen eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van ongeveer 45 minuten. Voorafgaand aan dit gesprek vullen jullie een vragenlijst in. Tijdens de intake bespreken we jullie huidige situatie, jullie wensen, zorgen en vragen. Uit dit gesprek en de vragenlijst wordt duidelijk welke begeleiding het beste bij jullie past. Daarna kan ik een stappenplan voor de scheiding maken met het verwachte prijsplaatje. Dat stappenplan is altijd nauwkeurig maatwerk want elke dienstverlening is anders. Lees meer over hoe de Scheidingsbegeleider werkt.

Kosten mediator

Wil je je scheiding laten begeleiden door mij als mediator? De kosten hangen af van het stappenplan. Het is mogelijk om een vaste prijs af te spreken.

Scheiden zonder torenhoge kosten? Alles geregeld met één aanspreekpunt?