Anneke de Groot

Scheiden brengt verdriet voor iedereen binnen het gezin. Dat verdriet valt niet te onderschatten. Maar wat een scheiding nog veel erger maakt, is onduidelijkheid over de toekomst. Een scheiding die niet goed geregeld wordt maakt iedereen onzeker en boos. Daarom sta ik jullie bij op álle punten waar je tijdens je scheiding mee te maken krijgt. Zo kun je je weer richten op de toekomst.

Scheiden zonder spanning? Dat kan!

Sommige scheidingen verzanden in een scheiding vol met spanning. Dat kan iedereen overkomen, ook jullie. Vaak gaat dat mis doordat de scheidingsbegeleiding zich focust op één gebied. Bijvoorbeeld op het financiële, juridische of communicatieve vlak. Daar ontstaat dan wrevel, en de andere zaken worden niet naar tevredenheid afgehandeld. Maar bij een scheiding is het juist belangrijk dat je werkt aan alle factoren die tellen. En dat je daarbij het grote plaatje niet uit het oog verliest. Namelijk; een goede toekomst voor iedereen. Bij mij vind je daarom alle expertises onder één dak.

Alles onder één dak, wel zo makkelijk

Als Scheidingsbegeleider ben ik thuis in alle officiële aspecten rond een scheiding. Denk aan geldzaken, bemiddeling en juridische kanten. Bovendien heb ik een groot netwerk aan specialisten om me heen. Door mijn eigen ervaring en mijn werk als gezinscoach en familiemediator, weet ik wat je doormaakt. Daardoor kan ik jouw scheiding nog beter begeleiden.

Scheiden zonder advocaat, hoe zit dat?

Het hele scheidingsproces kan zonder een advocaat of jurist. Deze heb je pas nodig als alles rond is en de advocaat het scheidingsverzoek moet indienen bij de rechtbank. Voor dat gedeelte werk ik met een eigen advocaat samen of je kiest zelf een advocaat. Zo dienen we dus het scheidingsverzoek in zoals het hoort. Lees hier meer over hoe ik werk.

Lid van ScheidingsDeskundige

Ik maak deel uit van een netwerk van zelfstandig werkende scheidingsbegeleiders. Dit is onderdeel van de ScheidingsDeskundige. Ik ben op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door lezingen, bijeenkomsten en studie en deel veel kennis en vaardigheden met mijn netwerk.

Inzet met hart en ziel

Ik zet me met hart en ziel in om jouw scheiding (of juist niet, zie ook Schipmediator) zo goed mogelijk te begeleiden. In mijn werk als gezinscoach heb ik namelijk gezien wat scheidingen kunnen doen met kinderen. Vooral als een scheiding complex wordt. Dat kan diepe sporen achterlaten. Elke steen die ik kan bijdragen in het verminderen van verdriet omtrent een scheiding, vind ik meer dan de moeite waard.

Scheiden zonder ellende? De Scheidingsbegeleider loodst jou en je gezin door de scheiding.