Driedaagse training Gespreksvoering voor financiële dienstverleners

Praten met ouders in een scheidingssituatie? Niet altijd even makkelijk.
Herken je dit? Ondanks al de theoretische kennis die je hebt opgebouwd kun je je soms ongemakkelijk of onzeker voelen. Bijvoorbeeld omdat het gesprek een kant opgaat die je niet had verwacht? Misschien heb je twijfels of het wel goed gaat met de kinderen. Kun je dit dan  bespreekbaar maken met je cliënten? Herken jij de signalen van ouderonthechting? Kun jij doorverwijzen naar de deskundigen in je omgeving?

Een complexe scheiding kan op fiscaal, financieel en juridisch vlak een uitdaging zijn. Op emotioneel vlak kan de uitdaging zo groot zijn dat de cliënten niet tot afspraken kunenn komen. Heb jij als financieel adviseur alles in huis om dit tot een goed einde te brengen? Of wil je daar nog in leren en/of weten waar je je cliënten naar kan doorverwijzen? 

Hiermee willen wij je ondersteunen.

Wij zijn Anneke de Groot van De Scheidingsbegeleider en Elma Schouten van 'Closure.nu'. Wij zijn beiden coach, Familiemediator, Kindbehartiger, SCHIP-behandelaar en hebben de opleiding FEA gevolgd. In onze eigen praktijk hebben wij veel ouders gezien en situaties meegemaakt. Deze ervaringen willen we graag met jou delen. Ook omdat we om ons heen en in onze praktijk merken, dat wanneer ouders geen goede begeleiding krijgen of hebben gehad, dit kan leiden tot complexe en ongewenste situaties, waarbij escalatie op de loer ligt voor het gezin. Met name het verborgen (en veelal onbesproken) leed bij de kinderen wordt over het hoofd gezien.

Opzet van de training
Elma en Anneke willen een platform bieden voor professionals, waarbij je uitgedaagd wordt om als een "luie" gesprekspartner met ouders te praten. Zonder oordeel en zonder dat jij aan het werk bent. Door het oefenen met acteurs en met medecursisten krijg je inzicht in hoe jij als gesprekspartner bij de ouders aan tafel zit.
Door het oefenen zul je merken dat je steeds beter weet waar je kracht ligt in het gesprek en hoe je ouders kunt doorverwijzen. Je zult in je praktijk al snel ervaren wat de kracht van samenwerking in jouw regio teweeg zal brengen. Uiteraard kijken Elma en Anneke mee wat echt bij jou past. 

Doel van de training
Dat je tegen jezelf kunt zeggen: "ik heb het gezin goed begeleid tijdens het scheidingsproces en elk gezinslid heeft een stem gekregen". Cliënten willen net als wij gehoord, gezien en begrepen worden. Je wordt een "luie" gespreksleider. Niet meer nadenken over wat er misschien is blijven liggen en wel ervaren wat rust doet met een scheidingsproces.

Leerdoelen van de training
Voor de een is dat omgaan met agressieve ouders of passieve ouders, of het bespreekbaar maken van de doorverwijzing. Heeft dit een positieve of negatieve invloed op het scheidingsproces?
Misschien wil je wel weten "hoe doe ik het nu eigenlijk, kan ik iets veranderen?" Jouw leerdoelen, uitdagingen en vragen, alsmede die van je medecursisten vormen de training. Uiteraard zorgen Anneke en Elma voor uitleg, feedback en drie leuke dagen. 

Voorbereiding en aanmelding 
Ter voorbereiding op de training ontvang je na het invullen van het Aanmeldformulier van ons een online vragenformulier en dit gebruiken wij als basis voor de training.

Ga naar het aanmeldformulier

Gaat de training altijd door?
Bij tien deelnemers gaat de training door en het maximaal aantal deelnemers bedraagt veertien. Aanmelding gebeurt op volgorde van binnenkomst. 

Wat zijn de eisen voor deelname?
Goed humeur en jezelf willen uitdagen als gesprekspartner. Wij vragen werkervaring met ouders in scheiding en bijvoorkeur een FEA- of FFP-opleiding.

Trainingsdata te Kamerik (regio Utrecht)
4, 11 en 18 oktober 2019

Prijs van de training en PE-erkenning
De prijs voor de driedaagse training bedraagt € 650,- (ex BTW) en voor koffie, thee, water, drankjes, hapjes en lunch wordt gezorgd.

Incompany training

Wij verzorgen de training ook op locatie voor minimaal twaalf deelnemers. Stuur vrijblijvend een e-mailbericht naar Anneke of Elma en wij bespreken de mogelijke wensen.

Wij kijken naar je uit!

Ga naar het aanmeldformulier