Driedaagse training Intuïtieve Gespreksvoering

Praten met ouders in een scheidingssituatie? Niet altijd even makkelijk.
Herken je dit bij jezelf? Ondanks al de theoretische kennis die je hebt opgebouwd kun je je soms ongemakkelijk of onzeker tijdens de gesprekken voelen. Dit kan gebeuren omdat het gesprek een kant opgaat die je niet (had) verwacht? Rijd je naar huis en denk je: "had ik maar dit gezegd of hoe kan het dat de situatie uit de hand liep?" Of denk je, had ik maar meer kunnen oefenen hoe ik de geleerde theorie kan toepassen?

Hiermee willen wij je ondersteunen.

Wij zijn Anneke de Groot van De Scheidingsbegeleider en Elma Schouten van 'Closure.nu'. Wij zijn beiden coach, Familiemediator, Kindbehartiger, SCHIP-behandelaar en hebben de opleiding FEA gevolgd. In onze eigen praktijk hebben wij veel ouders gezien en situaties meegemaakt. Deze ervaringen willen we graag met jou delen. Ook omdat we om ons heen en in onze praktijk merken, dat wanneer ouders geen goede begeleiding krijgen of hebben gehad, dit kan leiden tot complexe en ongewenste situaties, waarbij escalatie op de loer ligt voor het gezin.

Opzet van de training
Elma en Anneke willen een platform bieden voor professionals, waarbij je situaties kunt oefenen waar jij in uitgedaagd wil worden. Je gaat ervaren hoe je als gesprekspartner aan tafel zit bij de ouders in een scheidingssituatie. Door het oefenen zul je merken dat je steeds beter weet waar je kracht ligt in het gesprek en zul je ervaren hoe ouders daar op reageren. Ook door het mee- en afkijken bij de medecursisten kun je ervaren wat wel of niet bij jou past. Drie volle dagen krijg je de kans om met behulp van acteurs te oefenen en te reflecteren.

Doel van de training
Als gesprekspartner wordt jij na de training als volkomen natuurlijk en vertrouwenwekkend ervaren en voelen jouw cliënten zich gehoord, gezien en begrepen. Je wordt een "authentieke" gespreksleider. Niet meer nadenken en op je intuïtie kunnen varen.

Leerdoelen van de training
De leerdoelen bepaal je zelf. Voor de een is dat omgaan met agressieve ouders of passieve ouders, of de zoektocht naar de werkelijke behoefte achter de emotie. Misschien wil je wel weten "hoe doe ik het nu eigenlijk, kan ik iets veranderen?' Jouw leerdoelen, uitdagingen en vragen, alsmede die van je medecursisten vormen de training. Uiteraard zorgen Anneke en Elma voor uitleg, feedback en drie leuke dagen. 

De theoretische basis van de training
Wij putten onze ervaring uit de theorie van de Geweldloze (Verbindende) Communicatie en The Work van Byron Katie. Dit past van nature bij ons en misschien ook wel bij jou. Elke gespreksleider kan een "luie" gesprekspartner worden (volgens onze overtuiging).

Voorbereiding en aanmelding
Ter voorbereiding op de training ontvang je na het invullen van het Aanmeldformulier van ons een online vragenformulier en vragen wij je om twee boeken vooraf te lezen:
1. Geweldloze Communicatie van Marshall B. Rosenberg;
2. Vier vragen die je leven veranderen van Byron Katie.

Ga naar het aanmeldformulier

Gaat de training altijd door?
Bij acht deelnemers gaat de training door en het maximaal aantal deelnemers bedraagt tien. Aanmelding gebeurt op volgorde van binnenkomst. 

Wat zijn de eisen voor deelname?
Goed humeur en jezelf willen uitdagen als gesprekspartner. Wij vragen werkervaring met ouders in scheiding en een gerichte HBO-opleiding.

Trainingsdata te Kamerik (regio Utrecht)
1, 8 en 15 april 2019
4, 11 en 18 november 2019

Prijs van de training en PE-erkenning
De prijs voor de driedaagse training bedraagt € 650,- (ex BTW) en voor koffie, thee, water, drankjes, hapjes en lunch wordt gezorgd.
Voor de MfN geldt een PE-erkenning van 18 punten, categorie 1a.

Incompany training
Wij verzorgen de training ook op locatie voor minimaal tien deelnemers. Stuur vrijblijvend een e-mailbericht naar Anneke of Elma en wij bespreken de mogelijke wensen.

Wij kijken naar je uit!

Ga naar het aanmeldformulier